SLOVENSKÉ HALUŠKY.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / KNEDLÍKY / KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ / 




INGREDIENCE: 100 g slaniny, 1 kg brambor, sůl, asi 300 g mouky, brynza.

POSTUP PŘÍPRAVY: Pěkný kousek vonné chutné slaniny nakrájíme ostrým nožem na malé kostky, dáme na pánev trochu rozškvařit, až slanina zeskelnatí a pustí tuk. Slaninu dáme zatím stranou. Nastrouháme syrové brambory a osolíme. Přidáme mouku, zpracujeme na řidší těsto. Dáme vařit osolenou vodu. Když voda vře, naložíme vrstvu těsta na prkénko, držíme je šikmo nad hrncem, nožem oddělujeme jakési malé nočky a házíme je do vařící vody. Uděláme napřed zkoušku: Kdyby se noček hned rozvařil, je v těstu málo mouky a musíme přidat. Když jsou halušky dosti uvařené, vybereme je sítem a zamícháme do nich dobrou šťavnatou brynzu. Navrch plijeme halušky předem připravenou horkou rozpuštěnou slaninou se škvarečky. Je to pikantní dobré jídlo rustikálního charakteru, kterému se ovšem musí přijít na chuť.



SLOVENSKÉ HALUŠKY. SLOVENSKÉ HALUŠKY.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1346 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz